Haal Japanse invloeden in huis

Haal Japanse invloeden in huis Haal Japanse invloeden in huis Haal Japanse invloeden in huis

Rust, sereniteit, stilte en oog voor detail: het Japanse interieur was en is nog altijd een inspiratiebron voor design ontwerpers. Het is de ruimte en stilte van een interieur, waarbij de lijnen en neutrale kleuren centraal staan. Dit betekent niet een gebrek aan details. Integendeel, door het ontbreken van een overvloed aan kleuren en accessoires kan de aandacht meer focussen op specifieke objecten in het interieur. 

Minimalistische meubels
In een Japans interieur kies je voor minimalistische meubels. Ingetogen vormen die de rustgevende en pure uitstraling bevorderen. Ook wordt een Japanse woonkamer gekenmerkt door laag meubilair dat vaak gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, katoen en bamboe. Japanners zien de meest basale vorm van eenvoud als een vorm van luxe. 

Natuurlijke oase
Neutraal kleurgebruik is zeer kenmerkend voor deze zen-stijl. Bruin, zwart, wit en grijs zijn veel voorkomende kleuren. Andere kleuren die als accent prachtig passen zijn blauw en groen. Ook rood komt vaak terug. Geïnspireerd door de natuur, waar deze oude oosterse stijl sterk de nadruk op legt. De natuur heeft een heilzame omgeving voor lichaam en geest. 

Het gebruik van grote planten in het interieur geeft rust in huis en zuivert de lucht. Groen dat veel voorkomt in een Japans geïnspireerd interieur is de bonsaiboom. Je kunt ook kiezen voor een verscheidenheid aan bewortelde groene kamerplanten zoals aloë vera, palmen en orchideeën. 

Wabi Sabi
Een bekende stroming binnen het Japanse interieur is Wabi Sabi. Wabi Sabi is voor veel Japanners een levensfilosofie. Het staat voor het leven in het nu en voor de kracht van imperfectie. Naast dat het een filosofie is, zie je de doorvertalingen van Wabi Sabi veel terug in design. Denk aan asymmetrie, eenvoud en het werken met verschillende structuren en vormen. Primitief, ingetogen en puur.

Soon more to come
Samen met top interior designer Marcel Wolterinck lanceert Grey7 binnenkort een nieuwe meubellijn met Japanse invloeden. Marcel Wolterinck heeft veel gereisd en een aantal weken in Japan gewoond. Sindsdien heeft Japan veel invloed op zijn tuin- én meubelontwerpen. De Japanse puurheid en ingetogenheid is een rode lijn door de collectie. Soon more to come!

 

 
Blijf op de hoogte

Laat je e-mailadres achter en ontvang als eerste nieuwe blogs en updates.

Wanneer spreken we af?

Wanneer spreken we af?

In onze showroom kun je onze collectie meubels zien, voelen en ervaren. Of jij nu op zoek bent naar de perfecte designbank, een unieke eettafel of een design fauteuil. Bij ons kun je terecht voor een compleet interieur. 

Afspraak maken

Wanneer spreken we af?

In onze showroom kun je onze collectie meubels zien, voelen en ervaren. Of jij nu op zoek bent naar de perfecte designbank, een unieke eettafel of een design fauteuil. Bij ons kun je terecht voor een compleet interieur. 

Afspraak maken

0

Deze website gebruikt (technische)cookies om ervoor te zorgen dat je de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.