Natuurlijk en gezond slapen

Natuurlijk en gezond slapen

De voordelen van een goede nachtrust zijn oneindig. Als je goed slaapt merk je dat je vrolijker bent, meer energie hebt, minder gestrest bent, minder behoefte aan suiker hebt en simpelweg gelukkiger bent. Terwijl jij ‘s nachts is in volledige rust verkeert is je immuunsysteem hard aan het werk om je lichaam en je gezondheid te beschermen tegen (schadelijke) invloeden die je lichaam zijn binnengedrongen. Een goede nachtrust is dan ook een van de belangrijkste factoren voor een vitaal lichaam. 

Een andere belangrijke reden voor een goede nachtrust is het verwerken van alles wat op een dag ziet, hoort en doet. Je hersenen worden de hele dag geprikkeld en moeten al deze informatie verwerken. Als je slaapt geven je hersenen deze informatie allemaal een plekje. Wat je op een dag geleerd hebt, herinner je beter na een goede diepe nachtrust.

De kwaliteit van je slaap

In een nacht van acht uur slaap heb je meer en langer kans op een diepe slaap. En juist die diepe slaap is zo belangrijk voor je lichaam. Op dat moment is je lichaam namelijk het hardst bezig met het maken van afweerstoffen. Daarbij is niet alleen de de duur maar ook de kwaliteit van je nachtrust belangrijk.

Een minder diepe slaap kan de volgende dag zorgen voor minder herstel en minder energie. Ongeveer een derde van ons leven brengen we slapend door. Dit is waarom Grey7 staat voor natuurlijk en gezond slapen. 

Natuurlijke materialen

Slapen met synthetische materialen is een belangrijke oorzaak voor een slechte nachtrust. Hoe synthetische materialen ervoor zorgen dat je slecht en onrustig slaapt? Synthetische materialen ademen niet en zijn niet natuureigen. Hierdoor houden de materialen vocht en warmte vast. Synthetische stoffen kunnen in je beddengoed en nachtkleding, maar ook de materialen in je dekbed, kussen of matras zitten. 

De natuur zit, zonder dat we ons er bewust van zijn, boordevol heilzame stoffen en materialen. Voor een optimale nachtrust is het daarom belangrijk dat een bed bestaat uit natuurlijke, ademende materialen. Daarom zijn onze toppers, matrassen en boxsprings gemaakt van ‘s werelds fijnste, duurzame en 100 procent natuurlijke materialen. 

Matras op maat voor de juiste ondersteuning

Een op maat gemaakt matras van natuurlijke materialen, zodat jouw lichaam van de juiste ondersteuning geniet en je uitgerust weer aan een nieuwe dag begint?

We kunnen je verzekeren dat als je eenmaal slaapt op een bed van natuurlijke materialen, je nooit meer anders wilt! Gun jezelf een goede nachtrust en laat je uitgebreid informeren in onze showroom door een van onze adviseurs.