Prikkel je zintuigen

De wereld nemen we waar met onze vijf zintuigen: horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Dagelijks ontvangen we miljoenen prikkels die we onbewust verwerken en ons helpen in ons alledaagse functioneren. Elk zintuig zet prikkels om in impulsen, die ervoor zorgen dat je lichaam reageert. Zintuigen zijn dus van groot belang.

Design moet je ervaren. Want niet alleen het oog wil wat. Als je thuis op de bank zit ruik je wellicht het leer van je fauteuil of bank. Het hout van de tafel. Maar je voelt ook het materiaal waar je op zit. Het kiezen van de juiste materialen maakt jouw meubel niet alleen mooi, het maakt het compleet.

Kleuren, structuren, patronen, materialen. Ga voor een warme, zachte stof of kies juist stoer leer dat tijdens warme zomers een uitkomst biedt vanwege zijn heerlijke verkoelende werking.

Om heerlijk te kunnen ontspannen maak je ook gebruik van je zintuigen. Wil je bijkomen van een drukke dag en een moment stilstaan? Rust uit in een heerlijke lounge chair met rustige muziek op de achtergrond. Je oren helpen je te ontspannen en je huid ervaart de zachte stof van een heerlijke fauteuil of bank.

Ook geur kan daarbij helpen. Met geur kun je zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid bevorderen. Zo zorgen bloemengeuren er bijvoorbeeld voor dat je je ontspant.

Meer hierover lezen? Bekijk dan ons blog: Geef je huis persoonlijkheid met geur.

Onze ontwerpers hebben de meubels met grote zorg ontworpen. Alles vanuit een verhaal, een idee waardoor als je goed kijkt de details het verschil maken.

Hoogstaande kwaliteit, ambacht zoals het hoort en comfort. Of je nu op zoek bent naar de perfecte designbank, een unieke eettafel of een kast die, als eyecatcher, een plek in de woonkamer krijgt. Bij ons kan je terecht voor een compleet interieur. En voor elke zintuig moet jouw interieur een feestje zijn.

Prikkel je zintuigen en verrijk je interieur.