Entree 5 Keizers Amsterdam

Ontwerp en realisatie door Kabaz

Entree 5 Keizers Amsterdam

De oorspronkelijke entree van dit pand werd door de hoofdhuurder gebruikt als coffee corner. De ruimte had een hoogte van zo’n 2,80 meter. Dit paste totaal niet bij de grandeur die de buitenkant wel had, ook al viel dit niet direct op.

Er is besloten om, heel voor de hand liggend, het verlaagde plafond eruit te halen. Daarnaast is ook de vloer van de beletage voor een groot deel gesloopt.

Een deel van het souterrain is opgeofferd. Dure meters, maar gelukkig durfde de Amerikaanse opdrachtgevers outside-the-box te denken.

Het resultaat mag er zijn: Ineens was er een dubbele hoogte gecreëerd. Dat valt op als je binnenkomt!

Entree 5 Keizers Amsterdam Entree 5 Keizers Amsterdam

De entree van dit gebouw heeft de aangename luxe van een mondaine hotellobby gekregen.

Wie hier binnenloopt voelt zich meer dan welkom.

Het verschil tussen hoog en laag, de lounge en ook de links gelegen ontmoetingsruimte hebben een aanzienlijk lager plafond, geeft een idee van grootsheid en meteen daarna van geborgenheid.

De Jack fauteuils zorgen voor het ontstaan van een intiem zitje. Dit komt door zijn ranke frame met luxe leer. De fauteuil neemt hierbij weinig plek in maar doet geen afbreuk aan het comfort.

Entree 5 Keizers Amsterdam

In deze ruimte ziet u de Liv- en Laurenbank in combinatie met een lange wandkast. De zitelementen van de bank zijn strak, stoer, chique en tijdloos.

De meubels dragen in deze zakelijke omgeving bij aan een knus en huiselijk gevoel.

Entree 5 Keizers Amsterdam

De Jack fauteuils zijn zo geplaatst dat er een prachtig uitzicht is op de Amsterdamse gracht.

Dit samen met het het huiselijke gevoel blijkt zeker in de smaak te vallen bij de bezoekers: Er wordt veel gebruik gemaakt van de verschillende zitjes.


Zien en ervaren?

Zien en ervaren?

Gratis productadvies in onze showroom in Renkum

Afspraak maken